Кралско пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кралско пиле1 / 2
22/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Само името на рецептата е достатъчно да подскаже за каква вкусотия става дума"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - гърди 4 бр.
  • масло - 1 пакетче
  • лимонова кора - 1/2 от лимона настъргана
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. , фино накълцан
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 6 с.л.
  • галета - 1 пакетче
  • олио
  • лимони
  • соев сос - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • гъби - печурки от консерва 250 гр. отцедени
  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте, обезкостените и почистени от кожата пилешките гърди, така че да станат максималко тънки.

Размесете 2/3 от маслото с настърганата лимонена кора, лимоновия сок, магданоза, чесъна и солта. Разтелете го върху хартия за печене и го навийте на руло. Поставете в хладилника, докато се втвърди.

Извадете маслото, нарежете го на малки парченца и го разпределете върху пилешките гърди. Направете месото на стегнати рулца, като ги забодете с клечки за зъби или коктейлни пръчици.

Оваляйте рулцата в брашно, после в разбито яйце и накрая в галетата. Охладете месото в хладилника за около 1 час.

Сгорещете мазнината и пържете пилето около 15 минути в кошничката на дълбок тиган или във фритюрник. Отцедете месото добре върху салфетка. Сервирайте пилето веднага, гарнирано в резенчета лимон, или полято с гъбен сос.

За да приготвите соса разтопете 3 с. л. от маслото в тиган. Добавете гъбите и поръсете с 1 с. л. брашно. Разбъркайте добре. Покрийте тигана и оставете на слаб огън 5 - 10 минути, като бъркате често. Добавете соевия сос и виното. Изсипете и сметаната, като бъркате непрекъснато. Изключете огъня.

Малко преди да сервирате, отново върнете соса на котлона, и загрейте, докато започнат да се получават мехурчета.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: