Родопско вретено

22/09/2013
от DanittaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 841
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете хляба за няколко минути в хладка вода. Изцедете го от излишната течност и го смесете с каймата, 2 яйца, полвината от магданоза и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Ако каймата стане твърде мека, може да добавите и 1-2 с.л. галета.

Оставете каймата на си "почива" на хладно. В това време сварете 2 яйца и морковите. Обелете яйцата и ги настържете заедно с краставичките и морковите на едро ренде. Разбъркайте и добавете остатъка от магданоза, сол и черен пипер.

От каймата отделете голямо парче (около 100-120г) и го оформете като голямо кебпче. Разплескайте го в средата и сложете 1 с.л. от плънката. Загърнете го като вретено и го оваляйте в галетата. Потопете го след това в разбитите яйца и изпържете до готовност в силно сгорещено олио.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар