Родопско вретено
22/09/2013
Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отDanittaНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- кайма - 1 кг
- яйца - 7 - 8 бр.
- моркови - 150 г
- кисели краставички - 1/2 буркан 680 г
- хляб - 200 г стар
- олио - 200 мл
- галета - 350 г
- магданоз - 1 връзка
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Накиснете хляба за няколко минути в хладка вода. Изцедете го от излишната течност и го смесете с каймата, 2 яйца, полвината от магданоза и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Ако каймата стане твърде мека, може да добавите и 1-2 с.л. галета.
Оставете каймата на си "почива" на хладно. В това време сварете 2 яйца и морковите. Обелете яйцата и ги настържете заедно с краставичките и морковите на едро ренде. Разбъркайте и добавете остатъка от магданоза, сол и черен пипер.
От каймата отделете голямо парче (около 100-120г) и го оформете като голямо кебпче. Разплескайте го в средата и сложете 1 с.л. от плънката. Загърнете го като вретено и го оваляйте в галетата. Потопете го след това в разбитите яйца и изпържете до готовност в силно сгорещено олио.подобни рецепти тук
Оставете каймата на си "почива" на хладно. В това време сварете 2 яйца и морковите. Обелете яйцата и ги настържете заедно с краставичките и морковите на едро ренде. Разбъркайте и добавете остатъка от магданоза, сол и черен пипер.
От каймата отделете голямо парче (около 100-120г) и го оформете като голямо кебпче. Разплескайте го в средата и сложете 1 с.л. от плънката. Загърнете го като вретено и го оваляйте в галетата. Потопете го след това в разбитите яйца и изпържете до готовност в силно сгорещено олио.подобни рецепти тук