Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Двуетажен крем

Двуетажен крем

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Двуетажен крем1 / 2
20/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6-8
"Пригответе се да стигнете до дъното на чашата на този двуетажен крем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1.5 л
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 пак.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бисквити - 1 пак. чаени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбок съд. Добавете захарта, предварително разбитите яйца и около 350 мл от прясното мляко. Разбъркайте сместа.

Остатъка от млякото кипнете. Влейте горещото мляко на тънка струйка в брашнено-яйчената смес, като разбърквате непрекъснато. Върнете сместа на огъня и варете на тих огън до получаването на гладък крем с желаната гъстота.

Когато кремът е готов го разделете на две части. Към едната прибавете какаото и разбъркайте до получаването на гладък, кафяв крем.

В подходяща чашка налейте малко от шоколадовия крем, отгоре поръсете с 1-2 начупени бисквити и залейте с малко количество от белия крем.

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: