Мезе за вино

01/08/2011
Вики
отВикиНовак
"Наистина чудесно мезе за вино, но също така и приятна разядка за целия ден!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 239
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес. Сместа не бива да е рядка, но не бива и да е прекалено гъста. В противен случай соленките ще станат много твърди.

Фурната е предварително загрята.

С помощта на две чаени лъжички правя купчинки върху намазана с олио тава, които са леко разделени една от друга, тъй като при печене леко се надуват. Оформете ги във вид на лентички, да станат като соленки.

По желание могат да се посипят с мак, сусам или други ядки. Пека на слаба фурна, докато соленките се втвърдят.

Оставям леко да се охладят и консумирам с хубаво българско вино.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар