Свински пържоли със сос от горчица

06/11/2011
от ПолиНовак
"Вкус, който гали небцето и обещава наслада!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 223
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 4 парчета без кост
  • брашно – 2 с. л.
  • масло – 1 ч. л.
  • пилешки бульон – 1/4 ч. ч.
  • джинджифил
  • горчица – дижонска 2 ч. л.
  • горчица – едрозърнеста 2 ч. л.
  • лук – 4 глави, счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набрашнете леко парчетата месо. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Задушете месото за около 3 минути от всяка страна, докато се зачерви. Извадете пържолките и по възможност ги запазете топли.

Изсипете бульона в тигана, увеличете температурата, докато течността заври, а остатъците от месото, залепени по дъното, се отлепят. Сложете джинджифила и варете 2 минути, като непрекъснато бъркате.

Добавете горчицата и лука, сол и черен пипер на вкус. Сервирайте пържолките с така приготвения сос.

подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар