Телешки гърди с бял сос

23/09/2013
от НиколНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените телешки гърди се заливат с вряла вода и се оставят да престоят около 30 минути. Изваждат се и се оставят да се отцедят от излишната течност.

Докато гърдите се отцеждат загряваме маслото, запържваме брашното до златисто и разреждаме с вода. Изчакваме сместа да кипне и добавяме месото, здраво завързаните на китка ароматни треви, ситно нарязания лук. Овкусяваме със сол и черен пипер и варим на тих огън за около 60 минути.

Добавяме нарязаните гъби и варим ястието още 10-15 минути. Поднасяме телешкото с обилно количество сос и пържени крутони.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар