Печени телешки котлети

18/09/2013
Дани Моллова
отДани МолловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 489
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукваме котлетите и ги овкусяваме със смес от лимонов сок и стрити хвойна, майорана, черен пипер и и сол.

Загряваме половината от маслото и запържваме ситно нарязания лук и моркови. Когато зеленчуците омекнат добавяме телешките котлети и ги запържваме от двете страни.

Доливаме малко вода и виното. Върху всеки котлет поставяме по 1 с.л. смес от ситно нарязана шунка, магданоз и галета. Добавяме останалото масло нарязано на кубчета и печем в слаба фурна (на 150 градуса) до омекване на месото и редуциране на соса, около 45 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар