Равиоли с тиква

04/07/2009
Лилия
отЛилияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 061
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • тиква – 400 гр. изчистена
  • зехтин – 2 с. л
  • яйца – 1 бр.
  • галета – 50 гр.
  • пармезан – 1/2 ч. ч.
  • копър – 1 с. л.
  • червен пипер - лют
  • черен пипер
  • сол
  • тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета и я сложете в тава. Поръсете я със зехтина, сол и черен пипер. Печете на 200 градуса, до омекване около 40 минути.

Направете тиквата на пюре и изсипете в купа. Добавете копъра, лютия червен пипер галетата, жълтъка и настъргания пармезан и разбъркайте добре.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Отрежете квадрати. В едната половина на квадрата сложете по 1 ч. л. от тиквата. Намокрете краищата на квадрата и го "затворете".

Варете равиолите във вряща подсолена вода около 5 минути. Отцедете добре.

подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар