Телешки пържоли със сметана и калвадос

15/09/2013
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • телешко филе - 2 бр. пържоли
  • сметана - 100 г готварска
  • масло - 30 г
  • калвадос - 2 с.л. (може и водка)
  • ябълки - 1 бр. сладка
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне

Ябълката се обелва и почиства от сърцевината, след което се нарязва на кубчета. Телешките пържолки се начукват съвсем леко, овкусяват се със сол и черен пипер и се напръскват с лимонов сок.

Оставяме ги 1 час на студено, след което ги изпържваме в силно сгорещено масло от двете страни. Когато се изпържат добавяме ябълката и разбъркваме.

В отделен съд сгорещяваме калвадоса (водката), запалваме го и го изливаме директно върху телешкото месо. Разбиваме сметаната до сгъстяване и заливаме фламбираното месо. Варим още 3-4 минути. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с