Телешки пържоли със сметана и калвадос

15/09/2013
от Мартин Г.Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се обелва и почиства от сърцевината, след което се нарязва на кубчета. Телешките пържолки се начукват съвсем леко, овкусяват се със сол и черен пипер и се напръскват с лимонов сок.

Оставяме ги 1 час на студено, след което ги изпържваме в силно сгорещено масло от двете страни. Когато се изпържат добавяме ябълката и разбъркваме.

В отделен съд сгорещяваме калвадоса (водката), запалваме го и го изливаме директно върху телешкото месо. Разбиваме сметаната до сгъстяване и заливаме фламбираното месо. Варим още 3-4 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар