Бифтек с бяло вино

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Бифтек с бяло вино1 / 2
17/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 2 бр. бифтек
  • бяло вино - 125 мл
  • олио - 1 с.л. масло - 40 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме телешките бифтеци с олио и ги поръсваме с черен пипер. Оставяме ги на хладно за около 1 час. Изпържваме бифтеците в силно сгорещено олио от двете страни до готовност. Намаляваме котлона, заливаме с бялото вино и задушаваме под похлупак 7-8 минути.

Вадим бифтеците от тигана и ги прибираме на топло. Оставяме сместа на котлона до редуцирането ѝ наполовина. Сваляме съда от котлона, добавяме нарязаното на парченца масло и връщаме обратно. Бъркаме докато маслото се разтопи.

Заливаме бифтеците със соса, поръсваме със ситна нарязан пресен магданоз и поднасяме веднага.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: