Пиле с розмарин в гювече

13/09/2013
Дени
отДениНовак13
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 446
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 800 г пилешко филе
  • гауда - 100 г топено сирене
  • едам - 100 г топено сирене 200 г заквасена сметана
  • тиквички - 1 средноголяма
  • розмарин - 2 щипки
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, поръсете с пикантина и задушете в зехтина. Когато стане леко крехко, добавете розмарина и заквасената сметана. Задушете още 3-4 мин.

Нарежете тиквичката на тънки кръгове и покрийте дъното на гювечетата. Отгоре сипете месо, подредете резенчета топено сирене, после пак ред тиквички и така, докато се напълнят гювечетата. Залейте със сметановия сос.

По желание можете да добавите чили сос или люта чушка.
Пече се 15 минути на 180 градуса.

Добър апетит!подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар