Кокошка с червен пипер

16/09/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо785
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я нарежете на 4-5 порции. Сгорещяваме олиото и запържваме до златисто ситно нарязания лук. Когато омекне слагаме червения пипер и веднага наливаме гореща вода.

Оставяме сместа да кипне на котлона и прибавяме порциите кокоше месо, които предварително сме посолили. Намаляваме котлона и задушаваме на тих огън до омекване на месото. Изваждаме готовото месо и го прибираме на топло.

Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното, след което го разреждаме с малко от бульона от варенето. С тази смес сгъстяваме бульона и варим на тих огън 30 минути до сгъстяване.

Наливаме готварската сметана, кипваме и веднага сваляме от котлона. Връщаме обратно кокошето месо и разбъркваме.

Поднасяме ястието гарнирано със задушен ориз.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар