Виенски бисквити

14/09/2013
TeDiTo
отTeDiToНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 475
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 150 г
  • пудра захар - 60 г
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • брашно - 200 г
  • ванилова есенция - 3 - 4 капки
  • за глазурата
  • пудра захар - 100 г
  • вода - 1 - 2 с.л. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото на пяна със захарта. Постепенно добавете двата жълтъка, ваниловата есенция и брашното. Ще получите меко тесто, което разточете на тънък лист.

С помощта на чаши или домакински формички изрежете бисквитки. Подредете бисквитките в предварително намазнена тава и печете около 15-20 минути на 160 градуса до бледо порозовяване. Внимателно ги извадете от тавата и ги оставете да се охладят.

Разбъркайте пудрата захар с врялата вода - ще получите полутечна смес, с която трябва да глазирате бисквитките още преди да са изстинали.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар