Карамелизирани банани

19/01/2011
от МимиНовак
"Според математиците и кръглото е форма, затова избираме през лятото да сме закръглени и с чиста съвест ще си похапнем втора порция карамелизирани банани "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 197
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло – 20 гр.
  • банани – 2 бр.
  • кафява захар – 2 с. л.
  • ром – тъмен 3 с. л.
  • вода – 2 с. л.
  • индийско орехче
  • канела
  • джинджифил
  • сол
  • ядки – 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете бананите надълго, после и напряко.

Маслото се стапя в дълбок тиган на силен котлон докато започне да прави пяна. Поставете бананите с нарязаната страна надолу, и ги задушете леко (соте), като разклащате тигана леко за около 1 минута.

Отстранете тигана от котлона и сипете захарта и рома около бананите.

Отново върнете тигана на котлона и продължете запържването докато захарта се стопи, като продължавате да поклащате от време на време тигана, за да се заливат бананите.

Сега добавете подправките и намалете силата на греене. Задръжте още около 2 минути, за да се стегне соса, посипете с ядките раздробени и сервирайте докато е горещо.

Много добро съчетание е с топка ванилов сладолед.
подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар