Френска печена тиква

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Френска печена тиква1 / 2
14/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от корите и я наржете на кубчета. Сварете я до омекване в леко подсолена вода. Извадете я и я оставете да се отцеди.

Сложете тиквата в предварително намазнена тавичка. Разбийте 1 цяло яйце и един жълтък, добавете омекналото масло, млякото, 1 щипка сол и останалите подправки и бъркайте до получаването на еднородна смес. Внимателно добавете и разбития на сняг белтък и заливаме сварената тиква.

Запичаме десерта в силно сгорещена фурна (около 230 г) за 6-7 минути и поднасяме още топъл.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кулинар
Кулинар
След изброените продукти, предпочитам тиква по български със захар! ... за десерт!
10.11.2013 18:34
1
Anet
Anet
Десерт???
13.10.2013 22:37
Надя
Надя
Не зная за Франция,но и в Германия тиквата използват за супи и за гарнитура на месото и никога не я изпозват и там за десерт и подсладена като при нас.
11.10.2013 21:52
Генова
Генова
Десерт? Със сол, индийско орехче и черен пипер...?!
11.10.2013 20:21
ЦВЕТЕЛИНА ИВЧНОВА
ЦВЕТЕЛИНА ИВЧНОВА
За първи път чувам ,че французите ползват тиквата като десерт ,от доста години съм около французи ,те свързват тиквата само с крем супа ,дори се чудят как можем в България да я консумираме като десерт ,дори е трудно да се намери нашенска тиква ,тяхната е една водниста,не става дори за печене,
11.10.2013 17:37