Летен десерт с диня

23/02/2010
Даниела
отДаниелаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 363
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, захарта и брашното в тенджера. Сгрейте на умерен огън и оставете сместа да заври. Намалете огъня. Постепенно изсипете половината сос при разбитите яйца, след което върнете в тенджерата. Бъркайте непрекъснато, за около 15 минути. Оставете заливката да се охлади напълно, след което добавете сметаната. Охладете в хладилника.

Разрежете динята на две. Издълбайте двете половини с лъжица или нож, като оставите по стените на динята около 2 сантиметра от месото. Вътрешността нарежете на едри парчета. Оформете нещо като 2 лодки.

Смесете пъпеша, ягодите, гроздето и парчетата диня. Напълнете "лодките".

Отделно сервирайте дресинга.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар