Качамак с тиква

12/09/2013
Стефка
отСтефкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо739
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от кората, нарежете я на парчета и я сварете до омекване в подсолена вода.

Когато тиквата стане готова, отдръпнете съда от огъня и изсипете на купчинки царевичното брашно, като оставите дупки между отделните купчинки.

Върнете на котлона и кипнете. Когато водата в дупките започне да клокочи леко разбъркайте брашното и тиквата.

Оставете да ври на тих огън, след което свалете от котлона и разбърквайте до получаването на еднородна маса.

Изсипете сместа в предварителна намазнена тава, така че да образува пласт с дебелина около 2 м. Залейте с препърженото масло и гарнирайте с настърганото сирене. Поднесете ястието топло.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар