Барде - кебап

20/05/2012
от А. БорисоваНовак
"Трябва ви само крехко агнешко месо и бърде, след това мезите и чакате впечатляващия краен резултат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 097
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява, нарязва се на късчета, разбърква се със ситно нарязаните лук, магданоз, чубрица и джоджен.

Поръсва се с черен пипер и сол и се слага в гърне (барде) с голям отвор. Прибавят се почистените и нарязани гъби, лютивите чушки, виното, маслото и брашното.

Ястието се посолява на вкус и се похлупва с капака на гърнето, който се замазва с тесто, и се задушава до готовност във фурната.

Поднася се с гърнето.

подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар