Супа с топчета от треска

09/09/2013
Marta
отMartaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме рибата със студена вода и сваряваме до готовност. Запазваме бульона от варенето, изваждаме рибата, оставяме да се охлади и отстраняваме костите и кожата.

Накисваме филиите хляб (без коричките) в прясното мляко за 5 минути, отцеждаме от излишната течност и смесваме със сварената риба. Намачкваме всичко с вилица, добавяме сол и черен пипер на вкус.

Загряваме маслото и запържваме за кратко 1 ситно нарязана глава лук. Когато омекне го вадим с решетъчна лъжица и ги добавяме към рибната кайма, а в загрятата мазнина запържваме за 4-5 минути ситно нарязаните моркови, целина и другата глава лук. Заливаме зеленчуците с рибения бульон, добавяме картофите нарязани на кубчета и кипваме.

Докато зеленчуците врят оформяме топчета с диаметър около 2 см. Когато морковите и целината омекнат добавяме и рибните топчета и варим още 10 минути.

Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан копър.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар