Желирани свински ребра на грил

06/06/2011
Силвия
отСилвияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 431
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – ребра 2 кг.
  • лук – 1 глава нарязана на филийки
  • соев сос – 250 мл.
  • червено вино – 250 мл.
  • чесън – 3 скилидки счукани
  • лимонова кора – 1 ч. л. настъргана
  • нишесте – 70 гр.
  • захар – 70 гр.
  • ябълков сок – 120 мл.
  • кетчуп – 60 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесете всички продукти за маринатата, лука, соевия сос, червеното вино, чесъна и лимоновата кора.

Разрежете ребрата на 4 порции. Поставете ги в дълбока тенджера. Покрийте ги с вода и ги кипнете. Намалете огъня и ги оставете да къкрят 15 минути.

Извадете ребърцата от водата и ги изплакнете със студена вода. Поставете ги в купа и залейте обилно с маринатата. Покрийте купата с нещо и я оставете в хладилник за една нощ да престои.

Затоплете грила.

В малък тиган смесете всички съставки за желето. Кипнете ги на умерен огън, като разбърквате добре през цялото време. Махнете сместа от огъня.

Извадете ребрата от маринатата. Намажете ребърцата с желето и ги сложете на грила. Печете 15 - 20 мин. Обръщайте ги периодично и ги мажете с останалата част от желето.

Гарнирайте ребрата с варена царевица.подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар