Боровинков кейк

08/09/2013
Лили
отЛилиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 801
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте дъното на малка продълговата тавичка с около 50 г разтопено масло, поръсете отгоре със смлените орехи, малко от захарта и всички боровинки. Оставете тавата настрани.

Разбийте яйцата със захарта докато побелеят, добавете останалото масло, прясното мляко, ванилията, лимоновата кора и отново разбъркайте.

На етапи започнете да прибавяте брашното, което е предварително пресято заедно с бакпулвера. Разбийте получената смес хубаво с миксера и изсипете в пригответе тавичка с боровинките.

Сложете кейка в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете го и след като поизстине го обърнете върху подходящ поднос.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Димана
Димана
06.09.2015 18:12
Става лесно и е много вкусен. Чудесна идея.
0
0
Гери
Гери
24.11.2013 18:31
Не е описано необходимото количество боровинки.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв