Разтеглен щрудел

09/06/2009
Мария
отМарияНовак
"Ще ми научим как да приготвяте разкошен щрудел с плънка по избор, а вие ще ни споменавате с добро "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 631
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим умерено твърдо тесто от посочените продукти, омесваме добре, докато стане лъскаво, разтегливо и не се залепва по ръката.

Правим две топки от тестото, поръсваме с брашно, покриваме със затоплена тенджера и оставяме четвърт час да почиват. Поставяме едната топка върху намокрена кърпа, намазваме с разтопена мас и разточваме.

Разтегляме тестото на кора с ръце и отрязваме дебелите краища, оставяме малко да почине, поръсваме с разтопена мас, поставяме плънката и с помощта на кърпата навиваме тестото и поставяме върху намазана с мазнина тавичка.

Намазваме повърхността с разбито яйце и печем. По същия начин правим и втория щрудел.

Приготвяме щрудела със сладка или солена плънка.

Плънка с череши, приготвена от галета, орехи, захар, череши. Вместо черешите можете да сложите и друг плод - например ябълки.
подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Деси
Деси
15.05.2012 17:53
Аз го слагам на едно място по дължина, не по цялата кора
0
0
лина
лина
15.05.2012 13:33
Плънката по цялата кора ли се нанася!Благодаря!
0
0
Ivanka
Ivanka
07.05.2011 22:37
Чудесен щрудел. Поздравления за автора.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв