Печени пиперки с доматен сос

26/02/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 631
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки – 1 кг
  • галета – или брашно, за овалване
  • олио –
  • оцет – на вкус
  • чесън
  • сол
  • за соса
  • домати - 1 буркан
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват се, изчистват се от семето и се разрязват на две по дължина.

Приготвя се сос от олиото, чесъна, оцета и солта. Пиперките се заливат с него и престояват около 30 минути.

Изцеждат се, панират се в счуканите орехови ядки и се нареждат ветрилообразно в чиния.

Гарнират се с клонка магданоз и се злаиват с доматен сос, приготвен от редуцираните в малко олио пасирани домати, подправени със сол и черен пипер.

подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ели
Ели
28.05.2013 15:43
Как се панират в орехови ядки? Нещо има грешка!
0
0
ani
ani
20.05.2013 15:03
май нищо не разбрах
0
0
marina
marina
23.04.2013 19:22
И откъде дойдоха орехите?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв