Печена патица

02/09/2013
от Dari DiakovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 633
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и измита млада патица посолете хубаво вътре и вън с черен пипер и сол.

Намажете вътрешността ѝ с масло и сложете да се пече. От време на време мажете патицата със смес, приготвена от млякото и маслото.

Извадете готовата патица, оставете я да изстине и я нарежете на порции. Сосът от печенето се смесва с виното и малко вода. Доварява се и се поднася с печената патица.

Като гарнитура може да поднесете варени картофи и салата от краставици.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар