Манастирска яхния

21/09/2012
Маша
отМашаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 296
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината се задушават до омекване лука, морковите, целината, нарязани на ситно. Прибавя се арпаджика, изчистените от костилки и нарязани на четири по дължина маслини, гъбите и черния пипер.

Зеленчуците се заливат с виното и малко топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. Когато зеленчуците омекнат, се прибавя ориза, а като поомекне и той, прибавяме доматите, нарязани на ситно.

Ястието се изсипва в тавичка и се запича на фурна, докато остане на мазнина. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pepina
Pepina
15.11.2013 19:17
Аз го направих, но прибавих подправки риган, мащерка и босилек понеже на гъбите отива, но мога да ВИ споделя, че стана вкусно в гювеча:)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв