Пиле фрикасе

25/03/2010
Администратор
отАдминистраторДарт Вейдър141743
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
136 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 206 478
  • Преглеждания за месеца14068
  • Преглеждания за седмицата3508
  • Коментирана84 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена136

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.подобни рецепти тук
5 189
4 54
3 12
2 8
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (84)

Buftichka
Buftichka
24.07.2018 22:13
Това ми е любимото, но малко по- различно го правя.
0
1
Петя
Петя
25.02.2018 19:34
Ще пробвам
0
0
Mariana Kovacheva
Mariana Kovacheva
25.02.2018 17:55
Като се запържи брашното и се слага от бульона, на помощ идва пасатора. Става.....супер гладко. Слагам 1-2бр. дафинов лист и накрая в 1/2 кофичка кисело мляко, 1-2 жълтъка И СОКА ОТ 1/2 или 1 лимон / зависи от количеството фрикасе/. Ще си оближете пръстите!
13
3

Виж всички коментари или напиши такъв