Пиле фрикасе

25/03/2010
от ЦветиНовак
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598 550
  • Преглеждания за месеца13463
  • Преглеждания за седмицата3263
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да се сервира с ориз.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 133
4 52
3 27
2 22
1 11
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ели Николаева
Много вкусно
0
0
ПетяРВ
ПетяРВ
22.09.2016 23:07
Невероятно! Ще пробвам! Гласувам с 5!
0
0
Ivo
Ivo
20.08.2016 18:35
Аз прибавям към фрикасето и счукан чесън . Въпрос на вкус !
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв