Пържен шаран

02/07/2009
"Каквото и да ви говорят, шаранът е най-вкусен пържен!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 220
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - шаран 4 порции
  • лук – 1 глава
  • мащерка
  • дафинов лист
  • магданоз
  • оцет – 1/2 с. л.
  • брашно
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на колелца, смесваме го с подправките, нарязания магданоз и оцета, натриваме порциите шаран с получената смес и ги оставяме да престоят 2 часа. След това ги отцеждаме, овалваме в брашно и ги изпържваме в олио.

Ако в шарана е имало хайвер, поръсваме го с брашно и го изпържваме в останалото олио.

Посоляваме порциите преди поднасяне и ги поръсваме с магданоз.
подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Иванова
Ваня Иванова
29.04.2014 15:39
Много ми харесва тази рецепта, винаги така правя шарана и става невероятен:)!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв