Пържен шаран

02/07/2009
"Каквото и да ви говорят, шаранът е най-вкусен пържен!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • риба - шаран 4 порции
  • лук - 1 глава
  • мащерка
  • дафинов лист
  • магданоз
  • оцет - 1/2 с. л.
  • брашно
  • масло
  • сол

Приготвяне

Нарязваме лука на колелца, смесваме го с подправките, нарязания магданоз и оцета, натриваме порциите шаран с получената смес и ги оставяме да престоят 2 часа. След това ги отцеждаме, овалваме в брашно и ги изпържваме в олио.

Ако в шарана е имало хайвер, поръсваме го с брашно и го изпържваме в останалото олио.

Посоляваме порциите преди поднасяне и ги поръсваме с магданоз.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3
Общо 8 гласували
5 1
4 3
3 1
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Иванова
Ваня Иванова
29.04.2014 15:39
Много ми харесва тази рецепта, винаги така правя шарана и става невероятен:)!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии