Пържен дунавски шаран

публикувана от:
Видяно: 16 634 пъти
Оценка
3.2 от 5 Гласа
Рецепта за Пържен дунавски шаран
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. 5 - 6 кг
  • лимони - 3 бр.
  • лимонов сок
  • царевично брашно
  • олио
  • магданоз
  • чесън

Приготвяне на Пържен дунавски шаран

Шаранът се изчиства, измива и нарязва на филийки с дебелина около 3 см. , и се подсушава.

Сгорещява се олио, толкова, че да покрие повече от половината дебелина на филията шаран.

В по - широк съд слагате царевичното брашно, като може да се овкуси предварително. Филиите се овалват хубаво в брашното и се пържат от двете страни.

След като се изпържат се нареждат в съд, примерно йенска тенджера, по следния начин: 1 ред шаран, отгоре се слагат няколко кръгчета от предварително нарязания лимон, магданоз и чесън. После втори ред шаран, лимонови резени, и пак от сместа. И така докато има шаран. Тенджера се затваря с капак.

Може да се консумира веднага, но най - добре тенджера да се остави в хладилник и да се консумира на другия ден, охладено.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (1)

0
0
Отговор
Симеон Г.

2014-12-06, Оценка 5.0 от 5 за Пържен дунавски шаран

Време е да започне някой да дава точните градуси на пържене., все повече хора вече имат индукционни котлони..;)

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Gotvach.bg

  • Дунавски сос
  • Пържен карфиол
  • Пържен артишок

Още от категориите

Други ястия с

Как да приготвим Пържен дунавски шаран? Избрана рецепта за готвене на Пържен дунавски шаран. Съвети за приготвяне на Пържен дунавски шаран в портала. Приятно разглеждане на нашите вкусни и оригинални рецепти. Пробвай тази изпитана готварска рецепта за Пържен дунавски шаран и добави своето мнение. Искаш да публикуваш рецепта? Добави я от тук!