Пържен дунавски шаран

06/12/2010
от СияНовак
"Вкусен шаран, както го приготвят старите рибари край Дунав! Тези хора разбират не само от ловене на риба, но и от приготвянето ѝ "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 129
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства, измива и нарязва на филийки с дебелина около 3 см. , и се подсушава.

Сгорещява се олио, толкова, че да покрие повече от половината дебелина на филията шаран.

В по - широк съд слагате царевичното брашно, като може да се овкуси предварително. Филиите се овалват хубаво в брашното и се пържат от двете страни.

След като се изпържат се нареждат в съд, примерно йенска тенджера, по следния начин: 1 ред шаран, отгоре се слагат няколко кръгчета от предварително нарязания лимон, магданоз и чесън. После втори ред шаран, лимонови резени, и пак от сместа. И така докато има шаран. Тенджера се затваря с капак.

Може да се консумира веднага, но най - добре тенджера да се остави в хладилник и да се консумира на другия ден, охладено.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Симеон Г.
Симеон Г.
06.12.2014 15:01
Време е да започне някой да дава точните градуси на пържене., все повече хора вече имат индукционни котлони..;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв