Домати пълнени с ориз и гъби

15/10/2011
от кака МичеНовак
"Перфектното предястие, което ще ви накара да забравите, че има и основно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 271
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На доматите се отрязва отгоре едно капаче, което запазваме, а вътрешността изваждаме.

Нарязаните на ситно предварително почистени гъби и лук се задушават в част от мазнината и малко вода. Когато водата се изпари се прибавя оризът и се пържи около 5 - 6 мин.

Прибавя се солта, вътрешността на доматите, магданоз, черния пипер и вода, необходима за набъбването на ориза. Когато оризът поеме водата, със сместа се пълнят издълбаните средно големи домати.

Похлупват се с капачетата си, подреждат се в тава, поливат се с останалата мазнина и се пекат.подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар