Лястовичи гнезда

30/08/2013
Mirella
отMirellaНовак
"Уникално вкусна рецепта за ценители. Приготвя се бързо и има неустоим вкус и аромат"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо106 169
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата306
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба в прясното мляко. Измиваме телешкото месо, подсушаваме го и го нарязваме на парчета. Смиламе телешкото, хляба, магданоза и лука и замесваме кайма.

Яцата се сваряват до твърдост. Обелват се и се срязват на две. От каймата оформяме 8 топчета. Във всяко топче правим вдлъбнатина и в нея поставяме по половин яйце с белтъка нагоре.

Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. Добавяме гювеча и разбъркваме енергично. Наливаме бялото вино и подправките и задушаваме на умерен огън 7-8 минути.

Изсипваме сместа в дълбока тава. Поставяме и телешките гнезда и печем около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди поднасяне поръсваме с ситно нарязан магданоз и малко кашкавал по желание.подобни рецепти тук
5 17
4 10
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Възмутена
Възмутена
17.11.2015 19:26
Що не обясните на Емо, че консервиран гювеч е стерилизирана смес от чушки, патладжани,бамя и домати, ами сте написали един куп глупости?
8
3
Anilover
Anilover
28.11.2013 14:33
Ани, лапаш ли банани :)
7
4
Емо
Емо
25.11.2013 16:23
Ани, що не си гледаш работата? Питам и не искам сарказма ти ...
11
4

Виж всички коментари или напиши такъв