Яребица със зеле

03/02/2012
от ЯницаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1/2 яребица
  • масло – 25 гр.
  • кисело зеле – 250 гр.
  • свинско месо – пушени гърди 25 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената от вътрешностите яребица се реже на две. Задушава се леко в половината масло.

В отделен съд се задушава нарязаното зеле заедно с нарязаните на дълги тънки парчета пушени гърди. Към задушеното зеле се слага яребицата, която е посолена съвсем слабо, понеже зелето е солено.

Покритата със зеле птица се залива с малко бульон и се задушава, докато омекне месото.

Ако съдът, тенджерата се залепи с тесто, ястието става много по - вкусно.

Поднася се топло.
подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар