Хек с пресни зеленчуци

30/08/2013
LiLi
отLiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 928
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистваме хека и го нарязваме на шайби. Овкусяваме парчетата риба със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Изпържваме рибените шайби в силно сгорещено олио, изваждаме в затоплена чиния и прибираме във фурната.

В същата мазнина задушаваме последователно лука, нарязан на полумесеци, тиквичките, морковите и чушките, нарязани на пръчици и гъбите, които са нарязани на филийки.

Оставяме за около 10 минути на умерен огън за да се задушат и добавяме царевицата и обезкостените маслини. Поръсваме със ситно нарязани зелени подправки, може да добавим и малко водичка и задушаваме за около 5 минути.

Загряваме фурната до 180 градуса. Подреждаме изпържените шайби риба на дъното на предварително намазнена тава. Отгоре изсипваме задушените зеленчуци и печем за не повече от 10-15 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар