Яребица с ябълки и сметана

11/01/2013
от КалинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1/2 яребица
  • масло – 20 гр.
  • ябълки – 1 бр.
  • сметана – сладка 30 гр.
  • лимонов сок
  • сок – плодов 25 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, разрязват се на четири и семената им се почистват. След това се режат на тънки парчета, които се пържат леко в масло и се нареждат в огнеупорен съд, който трябва да бъде по-голям, за да се поберат в него и яребиците.

Отделно с останалото масло яребиците се пекат от всички страни, увити в сланина и вързани с лико, докато станат златисти.

Тогава сланината се отстранява и птиците се поставят върху ябълките. Заливат се с плодовия сок и маслото от печенето и се пекат още 10 мин. Прибавя се сметаната. Яребиците се посоляват и се поръсват с черен пипер. Пекат се още малко на тих огън, за да се ароматизират, като от време на време се заливат със сметаната.

Изваждат се и се подправят с лимоновия сок.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар