Погача с течен шоколад

29/08/2013
Marta
отMartaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 325
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл затоплено
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче прясна
  • вода - 200 мл топла
  • олио
  • за намазване
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме кубчето мая и го смесваме със захарта и затоплената вода. Разбъркваме и оставяме да шупне.

Пресяваме брашното. В центъра му правим кладенче и изсиваме маята. Добавяме и останалите продукти (без маслото и едното яйце) и замесваме меко тесто, което оставяме на топло около 1 час за да втаса.

Когато тестото удвои обема си го разделяме на 4 части. Първата част разточваме на кръгла кора, намазваме повърхността ѝ течен шоколад. Втората кора намазваме само с масло, третата отново с шоколад и четвъртата с масло.

Поставяме корите една върху друга и ги навиваме на руло. Режем рулото на колелца и подреждаме в предварително намазнена тава на разстояние едно от друго. Оставяме питата да втаса, намазваме с разбития жълтък на последното яйце и печем в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар