Яребица с вино

01/12/2012
от НаскаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо925
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • яребица – 1/2 яребица
  • масло – 25 гр.
  • доматено пюре – 5 гр.
  • вино – 20 мл.
  • черен пипер – 2 - 3 зърна
  • кисело мляко – 1 с. л.
  • брашно – 5 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яребиците се нарязват на две. Пържат се в горещо масло. Като се позачервят, поръсват се със сол и черен пипер. Заливат се с размитото във вода доматено пюре и с виното. Варят се на тих огън.

Ако е нужно, долива се хладка вода. Сосът трябва да бъде много малко под птичите порции.

Отделно киселото мляко се разбива с брашното. Изсипва се в ястието и с него то кипва няколко пъти. Опитва се на сол.

Поднася се топло.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар