Яребица с вино
01/12/2012

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отНаскаНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- яребица - 1/2 яребица
- масло - 25 гр.
- доматено пюре - 5 гр.
- вино - 20 мл.
- черен пипер - 2 - 3 зърна
- кисело мляко - 1 с. л.
- брашно - 5 гр.
- сол
Начин на приготвяне
Яребиците се нарязват на две. Пържат се в горещо масло. Като се позачервят, поръсват се със сол и черен пипер. Заливат се с размитото във вода доматено пюре и с виното. Варят се на тих огън.
Ако е нужно, долива се хладка вода. Сосът трябва да бъде много малко под птичите порции.
Отделно киселото мляко се разбива с брашното. Изсипва се в ястието и с него то кипва няколко пъти. Опитва се на сол.
Поднася се топло.подобни рецепти тук
Ако е нужно, долива се хладка вода. Сосът трябва да бъде много малко под птичите порции.
Отделно киселото мляко се разбива с брашното. Изсипва се в ястието и с него то кипва няколко пъти. Опитва се на сол.
Поднася се топло.подобни рецепти тук