Ризото с тиквички и скариди

26/08/2013
от MartaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо671
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на кръгчета или полумесеци, а лука на ситно. Загрейте маслото и запържете лука да златисто. Когато омекне добавете тиквичките и счукания чесън и пържете 6-5 минути.

Добавете добре изплакнатия под студена вода ориз и пържете около 2-3 минути докато стане прозрачен. Налейте бялото вино и около 1/3 от пилешкия бульон.

Сложете щипка шафран и задушавайте на тих огън докато ориза не попие течността. Добавете още 300 мл бульон и отново задушете до пълното попиване на течността.

Добавете почистените скариди и остатъка от бульона и задушавайте до омекване на ориза. Преди поднасяне залейте със зехтин и поръсете с настърган пармезан.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар