Торта Всичко в едно
27/08/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отМарианаНовак
"Ароматна торта, от която ще искате още и още, и още "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- за блатовете
- масло - 175 г
- пудра захар - 175 г
- брашно - 175 с набухвател
- бакпулвер - 1 ч.л.
- яйца - 3 бр.
- прясно мляко - 1 - 2 с.л.
- за крема
- лешници - 175 г
- масло - 175 г
- пудра захар - 175 г
- шоколад - 175 г натурален
- шоколадов кувертюр - за заливане на тортата
Начин на приготвяне
Пуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете първо маслото със захарта и след това яйцата и останалите продукти.
Ако сместа ви се вижда твърде плътна добавете още 1-2 с.л. мляко, но внимавайте да не я разводните. Сипете по равно в двете форми и изпечете до порозовяване - около 25 минути.
Докато блатовете се пекат, пригответе крема. Натрошете лешниците на ситно. Смесете ги с маслото и захарта и бъркайте до получаването на гладък крем. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте.
Изчакайте блатовете да се охладят и ги срежете на две части хоризонтално. Намажете обилно всеки блат с крем и поставете един върху друг. Полейте с шоколадов кувертюр и приберете за 3-4 часа в хладилник, за да стегне.
подобни рецепти тук
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете първо маслото със захарта и след това яйцата и останалите продукти.
Ако сместа ви се вижда твърде плътна добавете още 1-2 с.л. мляко, но внимавайте да не я разводните. Сипете по равно в двете форми и изпечете до порозовяване - около 25 минути.
Докато блатовете се пекат, пригответе крема. Натрошете лешниците на ситно. Смесете ги с маслото и захарта и бъркайте до получаването на гладък крем. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте.
Изчакайте блатовете да се охладят и ги срежете на две части хоризонтално. Намажете обилно всеки блат с крем и поставете един върху друг. Полейте с шоколадов кувертюр и приберете за 3-4 часа в хладилник, за да стегне.
подобни рецепти тук