Желирана яребица

30/10/2011
Веска
отВескаНовак
"Има си майсторлък при приготвянето на дивечово месо и ние с удоволствие ще ви го разкрием "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 235
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – яребица 170 г
  • масло – 20 г
  • червено вино – 25 мл
  • хляб
  • яйца – 1 бр.
  • черен пипер
  • масло
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете и измийте яребицата. Поръсете я със сол и черен пипер и я сложете я да се пече, а по време на печенето я мажете редовно със смес от вино и масло.

Готовата яребица може да поднесете топла или студена.

В първия случай може да я поднесете върху канапе от препечен хляб, който предварително сте намазали с масло и поръсили от всички страни със скълцан магданоз и стрит сварен жълтък.

Ако ще сервирате желираната яребица студена, поднесете по същия начин, само че този път хлябът не се пече.
подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар