Гювеч за зимата в буркани

26/08/2013
от Дони МариноваНовак
"Няма такова нещо като безплатен обяд! Ако искате гювеч за зимата, ще трябва да си го приготвите сами!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 011
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на парчета. залейте нарязаните на кубчета патладжани със солена студена вода и оставете да престоят 20 минути.

След това бланширайте всички зеленчуци без доматите. Започнете да редите зеленчуците в буркани: най-отдолу доматите, след това бамята, зеления фасул, чушките, патладжаните и останалта бамя. завършете най-отгоре отново с домати. Между редовете зеленчуци поръсвайте по малко магданоз.

Залейте бурканите с посоления на вкус горещ доматен сок. Затворете с капачки и стерилизирайте гювеча за 80 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар