Яхния от дива свиня

03/02/2012
от МаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 877
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • диво прасе - 200 гр.
  • моркови – 10 гр.
  • керевиз – 10 гр.
  • сланина – 10 гр.
  • брашно – 10 гр.
  • червено вино – 15 мл.
  • оцет – 7 мл.
  • лук – 15 гр.
  • черен пипер
  • марината
  • магданоз
  • горчица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото не се измива от маринатата, а се вари заедно с част от нея, с корените, малко вода и част от виното.

Прави се запръжка от нарязаната на дребно сланина и брашното. Когато то стане златисто, запръжката се залива със сока от месото и се прибавят оцетът, остатъкът от виното, лукът, черният пипер, магданозът и горчицата.

Ястието се оставя да ври с тези прибавки още половин час. След това се изважда от соса, а последният се пасира.

Месото се нарязва на правилни порции, които се заливат със соса.

Сервира се с червени боровинки и парченцата сланина, които са извадени от соса преди пасирането му.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар