Студена пача от дива свиня

30/12/2012
от ЖанетНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо929
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинска глава – 150 гр.
  • свински крака – 150 гр.
  • чесън – 3 скилидки
  • черен пипер
  • лук – 50 гр.
  • моркови – 20 гр.
  • керевиз – 20 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите глава и крака се варят заедно с морковите, керевиза, начукания черен пипер и лука до омекване на месото, след което то се накъсва на дребно.

Бульонът се прецежда, смесва се с месото, подправя се с чесъна и се оставя да замръзне. Към пачата могат да се прибавят морковите, керевиза и лука, които са врели в бульона.

Пачата може да се замрази в тава и след това да се нареже на порции.

Ако замразяването стане в отделни чаши, след обръщането им пачата се гарнира с яйца, моркови и магданоз.

Чашите или тавата, в които ще се замразява пачата, трябва предварително да се намокрят със студена вода.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар