Сърнешки бут със сметана

24/07/2013
от ГеоргияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 008
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • сърнешко месо – 1 бут
  • колбас – бекон 200 г
  • моркови – 2 - 3 бр.
  • керевиз – количество по желание
  • магданоз – корени 60 г
  • масло - 60 г
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинови листа
  • портокалова кора
  • лимонова кора
  • подправки - капри 4 зрънца
  • боровинки – червени 3 ч. л.
  • вино – 100 мл.
  • сметана – 150 г
  • брашно – 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се шпикова със сланина/бекон, натрива се със сол и счукан черен пипер.

Корените и еленския бут се пекат на фурна с бучка масло, докато станат тъмножълти. Залива се с бульон, съдържащ горчица, черен пипер на зърна, бахар, карамфил, дафинов лист, кора от портокал и лимон, боровинки.

Съдът се покрива с капак и ястието се задушава.

Когато месото омекне, съдът се сваля от огъня, сосът се пасира и се прибавят виното, лимоновият сок и сметаната, разбъркани с брашното. В кипналия сос се пускат и няколко зърна капри.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар