Сърнешки бут със сметана

24/07/2013
Георгия
отГеоргияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 457
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се шпикова със сланина/бекон, натрива се със сол и счукан черен пипер.

Корените и еленския бут се пекат на фурна с бучка масло, докато станат тъмножълти. Залива се с бульон, съдържащ горчица, черен пипер на зърна, бахар, карамфил, дафинов лист, кора от портокал и лимон, боровинки.

Съдът се покрива с капак и ястието се задушава.

Когато месото омекне, съдът се сваля от огъня, сосът се пасира и се прибавят виното, лимоновият сок и сметаната, разбъркани с брашното. В кипналия сос се пускат и няколко зърна капри.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар