Заек със сметана

22/08/2013
от Адриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме ципата на заешкото месо. натъркваме го със сол и черен пипер и го шпиковаме със сланината. Загряваме маслото и запържваме ситно нарязаните подправки за супа.

Добавяме нарязаното на порции заешко месо и запържваме и него до получаването на хрупкава коричка. В същия съд сипваме костния бульон, горчицата, настърганата лимонова и портокалова кора, компота от боровинки и задушаваме на умерен огън. От време на време заливаме месото със соса.

Когато омекне го изваждаме, а в соса от варенето сипваме виното, лимоновия сок, брашното, което сме разбили със сметаната и кипваме. Варим соса 7-8 минути и добавяме каперсите. Връщаме месото и варим още само 2-3 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар