Пудинг от щука

22/08/2013
от AntoninaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното филе от щука се смила в машина за меляне на месо или блендер. Загряваме маслото, добавяме брашното и пържим до златиста, след което наливаме прясното мляко и сваряване на умерен огън до получаването на гъст крем.

Сваляме съда от котлона. Добавяме смляното рибно месо, подправките, жълтъците на яйцата и сметаната. Разбъркваме до получаването на еднородна смес. Към нея добавяме и гъбите, нарязани на парчета, граха и белтъците на яйцата, разбити на сняг.

Объркваме внимателно за да не спаднат белтъците, след което изливаме в предварително намазнена и наръсена с галета форма за пудинг.

Пудингът от щука се вари около 40 минути на водна баня и задължително под похлупак. Поднася се с гарнитура доматен сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар