Френска супа топчета

20/08/2013
Adeline
отAdelineНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 946
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и задушаваме ситно наразания лук. Когато омекне добавяме доматеното пюре, бялото вино, обелените и нарязани консервирани домати, заедно със сока от консервата и бульона. Подправяме със сол, дафинов лист и лютата чушка. Кипваме и варим около 45 минути на умерен огън.

Нарязваме лука на много ситно и го задушаваме до омекване в маслото. Когато е готов го отстраняваме от котлона и го смесваме със смляното пуешко месо, изкиснатия във вода хляб.

Добавяме мащерката и жълтъка и замесваме кайма. От нея оформяме топчета, които пускаме във врящата супа. Варим топчетата 10-15 минути, добавяме нарязания артишок, варим още 5 минути и сваляме от огъня.

Поднасяме ястието топло.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар