Пилешки дробчета в тесто

21/08/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 417
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. сварен
  • прясно мляко - 10 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • вегета - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • олио - да пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги залейте със студена вода с малко сол. Оставете ги да се киснат поне 40 минути.

Смесете млякото с яйцето. Добавете пасирания чесън, олиото, подправките и пасирания варен картоф. Трябва да получите смес с гъстотата на палачинково тесто.

Извадете дробчетата от солената вода, хубаво ги отцедете. Оваляйте дреболиите в брашно, потопете в сместа за паниране и изпържете в силни сгорещена мазнина до зачервяване.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар