Бамя със зехтин

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921328733
Бамя със зехтин1 / 2
25/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • бамя - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • зехтин - 250 г
  • оцет - 1 к.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята от дръжките, напръскайте я с оцета и я оставете за около 60-80 минути на пряка слънчева светлина. Загрейте зехтина и запържете за кратко ситно нарязания лук.

Когато лукът придобие златист загар добавете и бамята и запържете още 5-6 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете настърганите домати и ситно нарязания магданоз. Залейте с вода, така че да покрие зеленчуците. Сложете сол и черен пипер на вкус и задушавайте на слаб огън докато водата се изпари и ястието остане само на мазнина.

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: