Печен бут от сърна
22/02/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отСоняНовак
"На ловджиите им е лесно - стрелят и толкова. А приготвянето на месото иска майсторлък!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- сърнешко месо - бут
- оцет
- масло
- сланина - шарена
- сол
- черен пипер
- дафинов лист
Начин на приготвяне
Вземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист.
Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото. След като го извадим го отцеждам, печем в тавичка на чието дъно сме наредили парчета сланина. Дъното на тавичката се маже с масло.
подобни рецепти тук
Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото. След като го извадим го отцеждам, печем в тавичка на чието дъно сме наредили парчета сланина. Дъното на тавичката се маже с масло.
подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

А от къде го вземате това сърнешко месо, че ми е малко интересно?
0
1