Треска с чесново пюре

25/08/2013
Adeline
отAdelineНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на порции и залейте със студена вода. Оставете да кисне 4 часа, след което сменете водата и оставете да кисне още 4 часа. Отцедете рибата, подредете я в широк съд с кожата на горе и я залейте с млякото.

Оставете рибата докато не попие цялото мляко. Овъргаляйте порциите риба в галета и изпържете в силно сгорещен зехтин, след което оставете върху салфетка за да попие излишната мазнина.

Сварете картофите в подсолена вода. Отстранете кората им докато са още топли и ги намачкайте с вилица.

Добавете почистения и пасиран чесън, около 1/2 ч.ч. вода, прясно изстискания лимонов сос и зехтина и разбъркайте до получаването на ароматно пюре.

Поднесете рибата с чесново пюре и ситно нарязан копър.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар